Лесни гофрети с кисело мляко


Лежерна есенна сутрин. Какво да приготвя за закуска. Хем ми е мързеливи,хем ми се хапва нещо различно от обикновен сандвич. Сещам се ...гофрети.Лесни за приготвяне и с продукти,които винаги са в наличност. Речено-сторено.

Необходими продукти:

3 яйца

1/2 к.л сол

1 с.л. захар

1 кофичка кисело мляко от 400 г

2 ч.ч. брашно

5 г бакпулвер

1 пакетче ванилова захар

1 к.ч. олио

Начин на приготвяне:

В купа разбивам яйцата заедно със солта и захарта. Прибавям киселото мляко,разбърквам след което на порции добавям брашното,бакпулвера,ваниловата захар и накрая олиото. Получава се гъста смес,подобна на тази за кекс. С четка намазнявам плочите на гофретника и пека до приятен златист загар. За да станат гофретите хрупкави ,след като се извадят от гофретника трябва да се наредят върху скара за да изсъхнат. Който ги предпочита мекички,просто ги нарежда една върху друга. Сервирам ги с ароматно домашно сладко от ягоди. Приятен апетит!




Коментари