Бърза торта с кроасани

Необходими продукти:
кроасани - 6 бр. с масло
прясно мляко - 1 л
пудинг ванилия - 1 бр. на Dr.Oetker
пудинг шоколад - 1 бр. на Dr.Oetker
захар - 12 с.л.
шоколадов ковертюр - 150 г
краве масло - 50 г
филирани бадеми - за поръсване
Начин на приготвяне:
Кроасаните се разрязват надлъжно на две. Половината от тях се нареждат във форма с подвижен борд. В два отделни съда се приготвят двата вида пудинг, по указанията на опаковката.За тяхното приготвяне са ни необходими млякото и захарта. Наредените половинки кроасани се заливат с шоколадовия пудинг.Отгоре се нареждат останалите половинки кроасани. Те се заливат с ваниловия пудинг. Тортата се слага в хладилник за няколко часа, докато се стегне кремът.На водна баня се разтопява шоколадовият кувертюр. Украсата е въпрос на собствен избор, в случая филирани бадеми и коктейлни череши.








                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         

Коментари