Солен кейк с извара и шунка

Необходими съставки:
яйца - 4 бр
брашно - 2 ч.ч.
кисело мляко - 1 ч.ч.
бакпулвер - 1 ч.л.
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
извара - 150 г
шунка - 150 г
сол - 3/4 ч.л.


Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват в купа,след което към тях се прибавя киселото мляко с разтворената внего сода. Сместа се разбърква, след което се прибавя се пресятото брашно, смесено с бакпулвера.
Отново продуктите се разбъркват. Прибавя се солта и се добавят нарязаната на дребно шунка.
Разбърква се и тестото се изсипва в намазнена и набрашнена тава.
Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути.

Коментари