Бисквити с шоколадови капки

Необходими съставки:
брашно - 170 г
краве масло - 115 г
захар - 50 г бяла кристална
кафява захар - 110 г
сода - 1/2 ч.л.
сол - 1 щипка
яйца - 1 бр.
ваниля - 1 бр.
орехи - 55 г натрошени
шоколадови капки - 170 г
Начин на приготвяне:
В купа се разбиват омекналото масло с двата вида захар на пухкав крем.
Отделно се разбива яйцето с ванилията, след което се прибавя към маслената смес.
Брашното се пресява, добавят му се солта и содата и се размесва. След това на порции се прибавя към основната смес, като бавно и внимателно се разбърква.
Накрая се прибавят шоколадовите капки и натрошените орехи.
Всичко се разбърква отново.
С помощта на лъжица се гребва от тестото и с ръце се оформят топчета (около 30 г). Топчетата
се подреждат на разстояние едно от друго (защото при печенето ще се разлеят) в тава покрита с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10-15 мин.


Коментари