Пържени консервирани чушки върхарки

Небходими продукти:
чушки върхарки - 5 кг
олио - за пържене
За маринатата:
аспирин - 10 бр.
сол - 100 г
захар - 500 г
оцет - 700 мл

Продуктите за маринатата се смесват в дълбок съд. Разбъркват се, за да се разтворят захарта и солта. Маринатата не се заварява, а се оставя така студена.
Предварително измитите и подсушени върхарки се пробождат на няколко места за да не пръскат при пърженето.
Изпържените чушчици се пускат в съда с маринатата и престояват там поне три часа. След катосе мариноват, се нареждат в сухи буркани, като се притискат. Остатъкът от маринатата се разлива по бурканите, след което се затварят с капачки и запечатват.

Коментари