Най-вкусните чушки са тези,прясно набрани от градината,попили топлината на последните летни дни. И първото нещо за което се сещам е едни пълнени чушки с хубава млечна заливка.
Необходими продукти:
чушки - 8 бр.
лук - 2 глави
моркови - 1 бр.
кайма - 400 г
ориз - 1 ч.ч.
домати - 1 бр.
сол на вкус
черен пипер - 1/2 к.л.
чубрица - 1 с.л.
олио - 3 с.л.
За заливка:
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 400 г
брашно - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Необходими продукти:
чушки - 8 бр.
лук - 2 глави
моркови - 1 бр.
кайма - 400 г
ориз - 1 ч.ч.
домати - 1 бр.
сол на вкус
черен пипер - 1/2 к.л.
чубрица - 1 с.л.
олио - 3 с.л.
За заливка:
яйца - 2 бр.
кисело мляко - 400 г
брашно - 1 с.л.
Начин на приготвяне:
Чушките се изтърбушват и попарват във вряща вода за около една минута. Изваждат се и се оставят на страни.
В сгорещена мазнина с малко вода се задушават
почистените и нарязани на дребно лук и моркови. Щом омекнат зеленчуците,
се прибавя каймата.
Разбърква се, докато каймата побелее и стане на
трохи. След това се прибавя измитият ориз и около чаша вода. Плънката се
овкусява със сол, четен пипер и чубрица.
Щом оризът поеме водата, се прибавя един пасиран или нарязан на дребно домат.
С леко изстиналата плънка се пълнят попарените чушки и се нареждат в тавичка.
Ако има останала, се разпределя между чушките. Наливат се още две чаени чаши вода и тавата се слага във фурната.
Чушките се пекат на 200 градуса, като по средата на печенето се обръщат.
Малко преди готовност пълнените чушки се заливат с разбитите с кисело мляко яйца и брашно.
Коментари
Публикуване на коментар