Необходими съставки:
червени картофи - 6 бр.
краве масло - 45 г
настърган пармезан - 25 г
чесън на прах - 3 г или 1 ч.л.
сол
мащерка - 1 ч.л. суха
черен пипер - 1 к.л.
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и се нарязват на тънки филийки като за чипс. Най-добре е за целта да се използва ренде. Картофите се слагат в купа.
. Взема се от чипса и се нарежда във всяка формичка като кула.
червени картофи - 6 бр.
краве масло - 45 г
настърган пармезан - 25 г
чесън на прах - 3 г или 1 ч.л.
сол
мащерка - 1 ч.л. суха
черен пипер - 1 к.л.
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват добре и се нарязват на тънки филийки като за чипс. Най-добре е за целта да се използва ренде. Картофите се слагат в купа.
Поръсват се със сол, настърган пармезан, чесън на
прах, суха мащерка и черен пипер. Кравето масло се оставя да омекне и
също се прибавя към картофеният чипс. Всичко се обърква добре.
Предварително се намаслява формичка за мъфини. Взема се от чипса и се нарежда във всяка формичка като кула.
Картофките се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна.
Пармезановите картофки са прекрасно предястие или гарнитура към различни ястия.
Коментари
Публикуване на коментар