Необходими съставки:
лук 1 глава
моркови 1 бр.
картофи 2 бр.
броколи 300 г
сол
краве масло 3 с.л.
готварска сметана 100 мл
синьо сирене 100 г
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и запържва в маслото. След като стане златист, в тенджерата се налива около литър и половина топла вода.
лук 1 глава
моркови 1 бр.
картофи 2 бр.
броколи 300 г
сол
краве масло 3 с.л.
готварска сметана 100 мл
синьо сирене 100 г
Начин на приготвяне:
Лукът се нарязва на дребно и запържва в маслото. След като стане златист, в тенджерата се налива около литър и половина топла вода.
Прибавя се сол на вкус и след като заври, се добавят почистените и нарязани на едро моркови и картофи.
След като малко поврят, се прибавят броколи, накъсани на розички. Супата се вари до омекване на зеленчуците.
След това се отдръпва от котлона и се пасира. Налива се
течната сметана и се разбърква до пълно хомогенизиране на нашата
зеленчукова вкусотия. Сервираме готовата кремсупа, поръсена с парченца
синьо сирене и крутони пожелание.
Коментари
Публикуване на коментар