Топъл есенен ден,слънчевите лъчи се прокрадват между пожълтелите листа нежно галят земята. Лек полъх и падналите листата се издигат ,после плавно и елегантно се спускат отново на земята. Меланхолията е на всякъде около мен..,навяват ме спомени. И в тази поредица от мисли се сещам за един сладкиш с който комшийките на майка ми се събираха на следобедно кафенце,а и да си побъбрят за това и онова-шоколадов фъч.
Необходими съставки:
захар 1 ч.ч.
прясно мляко 1 и 1/2 ч.ч.
какао 5 с.л.
краве масло 125 г
яйца 3 бр.
брашно 2 ч.ч.
бакпулвер 10 г
орехови ядки 1 ч.ч. счукани
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка или друг подходящ съд съд се слагат захарта, млякото, какаото и кравето
масло. Съдът се поставя на котлона на средна температура. Сместа се
разбърква периодично, докато се разтопят маслото и захарта, след което
се отделя половин чаена чаша за заливка.
В купа се разбиват яйцата, прибавят се пресятото брашно, бакпулвер и какаовата смес. След разбъркване, се добавят счуканите орехови ядки.. Сместа се разбърква отново и се изсипва в намазнена и набрашнена тавичка.
Коментари
Публикуване на коментар