Задушено агнешко в крок пот

Необходими продукти:

    агнешко месо  800 г
    расел ел ханут  2 с.л.
    куркума  1 ч.л.
    мащерка  1 ч.л.
    чили  1 ч.л. на люспи
    червен лук  1 глава
    чесън  5 скилидки
    чушки  2 бр.
    домати  2 бр.
    картофи  4 бр.
    сол
    олио  3 с.л.

Начин на приготвяне:
Агнешкото месо се нарязва на порции и се поръсва със сол, азиатската подправка, мащерката и чили.
Слага се в тиган с малко олио и се запържва. Запърженото месо се прехвърля в тенджера, а на негово място в тигана се запържат лъкът, чесънът, малко след това чушките.
След като омекнат, се прибавят нарязаните на едро картофи и доматите, нарязани на кубчета.
След като се позапържат зеленчуците, се прехвърлят в тенджерата при месото. Налива се около половин литър вода, прибавя се малко сол на вкус, тенджерата се похлупва и се оставя да се готви на слаб котлон за около два часа.
Когато е готово ястието , може да се поръси с нарязан на дребно магданоз.
Невероятно вкусно агнешко с екзотичен привкус!



Коментари