Необходими продукти:
агнешко месо 800 г
расел ел ханут 2 с.л.
куркума 1 ч.л.
мащерка 1 ч.л.
чили 1 ч.л. на люспи
червен лук 1 глава
чесън 5 скилидки
чушки 2 бр.
домати 2 бр.
картофи 4 бр.
сол
олио 3 с.л.
Начин на приготвяне:
агнешко месо 800 г
расел ел ханут 2 с.л.
куркума 1 ч.л.
мащерка 1 ч.л.
чили 1 ч.л. на люспи
червен лук 1 глава
чесън 5 скилидки
чушки 2 бр.
домати 2 бр.
картофи 4 бр.
сол
олио 3 с.л.
Начин на приготвяне:
Агнешкото месо се нарязва на порции и се поръсва със сол, азиатската подправка, мащерката и чили.
Слага се в тиган с малко олио и се запържва.
Запърженото месо се прехвърля в тенджера, а на негово място в тигана се
запържат лъкът, чесънът, малко след това чушките.
След като омекнат, се прибавят нарязаните на едро картофи и доматите, нарязани на кубчета.
След като се позапържат зеленчуците, се прехвърлят в
тенджерата при месото. Налива се около половин литър вода, прибавя се
малко сол на вкус, тенджерата се похлупва и се оставя да се готви на
слаб котлон за около два часа.
Когато е готово ястието , може да се поръси с нарязан на дребно магданоз.
Невероятно вкусно агнешко с екзотичен привкус!
Коментари
Публикуване на коментар