Линцери

Необходими продукти:
краве масло  200 г
захар  150 г
смлени бадеми  125 г
сол  1/2 ч.л.
яйца  1 бр.
брашно  250 г
канела  1/2 ч.л.
ванилия  1 бр.
щипка индийско орехче
конфитюр
пудра захар  за поръсване

В купа се разбиват омекналото краве масло, захарта и солта. Добавят се ситно смлените бадеми и всичко се разбърква добре с помощта на шпатула. Прибавят се яйцето и ванилията и внимателно се разбъркват, докато се смесят добре.
Накрая се прибавя предварително пресятото брашно, канелата и индийското орехче. Замесва се сравнително меко тесто, което се увива в свежо фолио и поставя в хладилника за около два часа.
Охладеното тесто се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 2-3 милиметра. От него се изрязват фигурки, които се нареждат в тава, застлана с хартия за печене. Линцерите се пекат в загрята на 180 градуса фурна, докато започнат да порозовяват краищата им. Когато изстинат, се слепват с конфитюр и поръсват с пудра захар.

Коментари