Необходими продукти:
краве масло 200 г
захар 150 г
смлени бадеми 125 г
сол 1/2 ч.л.
яйца 1 бр.
брашно 250 г
канела 1/2 ч.л.
ванилия 1 бр.
щипка индийско орехче
конфитюр
пудра захар за поръсване
краве масло 200 г
захар 150 г
смлени бадеми 125 г
сол 1/2 ч.л.
яйца 1 бр.
брашно 250 г
канела 1/2 ч.л.
ванилия 1 бр.
щипка индийско орехче
конфитюр
пудра захар за поръсване
В купа се разбиват омекналото краве масло, захарта и
солта. Добавят се ситно смлените бадеми и всичко се разбърква добре с
помощта на шпатула. Прибавят се яйцето и ванилията и внимателно се
разбъркват, докато се смесят добре.
Накрая се прибавя предварително пресятото брашно, канелата и индийското орехче. Замесва се сравнително меко тесто, което се увива в свежо фолио и поставя в хладилника за около два часа.
Охладеното тесто
се разточва върху набрашнен плот на кора с дебелина 2-3 милиметра. От
него се изрязват фигурки, които се нареждат в тава, застлана с хартия за
печене. Линцерите се пекат в загрята на 180 градуса фурна, докато започнат да порозовяват краищата им. Когато изстинат, се слепват с конфитюр и поръсват с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар