Необходими продукти:
4 бр. яйца
брашно 250 г
5 г бакпулвер
100 мл прясно мляко
4 с,л. зехтин
1/2 к.л. сол
100 г сирене
70 г колбас
7-8 бр. маслини
5 бр. сушени домати
2 с.л. тиквени семки
Начин на приготвяне:
4 бр. яйца
брашно 250 г
5 г бакпулвер
100 мл прясно мляко
4 с,л. зехтин
1/2 к.л. сол
100 г сирене
70 г колбас
7-8 бр. маслини
5 бр. сушени домати
2 с.л. тиквени семки
Начин на приготвяне:
В купа се разбиват яйцата. Прибавя се на струйка
прясното мляко. След това се добавят зехтинът, солта, на порции
пресятото брашно и бакпулвер.
Бъркането продължава, докато се получи еднородна
гладка смес. Сиренето се нарязва на кубчета, колбасът и сушените домати
на дребно, а маслините на филийки.
Нарязаните продукти се слагат заедно с тиквените семки в кексовото тесто.
Всичко се разбърква отново, за да се разпределят
прибавените продукти равномерно в тестото, след което то се прехвърля в
продълговата форма за кекс (предварително покрита отвътре с хартия за
печене).
Така приготвеният солен кекс
се пече в загрята на 180 градуса фурна. Пече се около 50 минути, като готовността му се проверява с метода на сухата клечка.
Коментари
Публикуване на коментар