Необходими продукти:
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 морков
400 г пилешко месо
3/4 к.ч. ориз или орзо
сол
олио
смлян черен пипер
един лимон
1 жълтък
магданоз
Начин на приготвяне:
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 морков
400 г пилешко месо
3/4 к.ч. ориз или орзо
сол
олио
смлян черен пипер
един лимон
1 жълтък
магданоз
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода и малко олио. Когато се свари, се изважда и нарязва на дребни парченца.
В бульона, в който се е варило пилешкото месо, се
слагат почистените и нарязани на дребно лук, чесън и морков. След като
омекнат, към тях се прибавя измитият ориз.
Когато оризът е почти сварен, се връща нарязаното месо и се добавя настъргана кора от половин лимон.
Супата се вари още малко, след което се дръпва от котлона. Доувкосява се със смлян черен пипер и нарязан пресен магданоз. След като поизстине , се застройва с разбит със сока на половин лимон жълтък. Сервира с резенчета лимон.
Коментари
Публикуване на коментар