Необходими продукти:
125 гр. краве масло
125 гр. захар
половин пакетче ванилова захар
щипка сол
сок от половин лимон
3 яйца
200 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер
2 с.л.прясно мляко
4-5 ябълки
25 гр. краве масло за намазване
За глазиране:
2 с.л. ябълки
Начин на приготвяне:
За приготвяне на тестото на този вкусен ябълков сладкиш,
се разбиват в купа маслото (на стайна температура), като бавно се
добавят захарта, ваниловата захар, щипка сол и сока от половин лимон,
без бъркането да прекъсва. Добавят се яйцата, едно по едно, и се
разбъркват на най-високата степен на миксера.
Пресятото
брашно първо се смесва с бакпулвера, след което се прибавя към
разбитата смес на няколко пъти. Накрая се добавят двете супени лъжици
прясно мляко. Тестото се изсипва в намазнена и набрашнена форма.
Ябълките
се обелват, почистват от семки, разрязват на половинки и след това
нарязват на филийки, но без да се разделят. Ябълките се подреждат в кръг
върху тавата, кравето масло се разтопява и намазва върху тестото с
плодове. Сладкишът се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 45 минути. Малко преди готовност се слагат две супени лъжици сладко от кайсии,заедно с една лъжица вода в малка тенджера да заврят. Разбъркват се леко, след което се прецеждат през цедка. Изпеченият Апфелкухен се изважда от фурната и намазва с кайсиевия сироп, докато е още топъл. След като се охлади, е готов за сервиране!
Коментари
Публикуване на коментар