Необходими продукти:
10 кг червени чушки
5 кг домати
3 кг патладжани
1 кг моркови
600 мл олио
7 г черен пипер
сол
захар
Начин на приготвяне:
Чушките и патладжаните се изпичат и обелват, така че да не останат семки и люспи. Морковите се сваряват. След това всичките зеленчуци се смилат с машинка и се прехвърлят в дълбока тава да се варят.Добавят се олиото, захарта и солта (на вкус). Лютеницата се вари на тих огън, като се разбърква от време на време, за да не загори. Когато се сгъсти се добавят подправките. Проверява се дали е готова с лъжицата, с която бъркаме. Щом оставя пътечка по дъното на тавата, значи лютеницата е готова. Готовата лютеница се разсипва в бурканчета, които после се стерилизират за около 15 мин.
Коментари
Публикуване на коментар