Необходими продукти:
1 глава карфиол
сол
черен пипер
зехтин
За заливката:
2 скилидки чесън
100 г майонеза
100 г заквасена сметана
100 г гъсто кисело мляко
няколко стръкчета копър
2 с.л. настърган пармезан
Начин на приготвяне:
Карфиолът се измива,накъсва на розички и нарежда в тава. Отгоре се поръсва със сол,смлян черен пипер и се полива с малко зехтин. Слага се във фурната (на 180 градуса) и се запича до зачервяване.
Скилидките чесън се счукват с малко сол. Към тях се прибавят майонезата,сметаната,киселото мляко,нарязаният на ситно копър и настърганият пармезан. Сместа се разбърква до еднородност.
Запеченият карфиол се хапва с приготвеният сос.
Коментари
Публикуване на коментар