Запечен карфиол

 


Необходими продукти:

1 глава карфиол

сол

черен пипер

зехтин

За заливката:

2 скилидки чесън

100 г майонеза

100 г заквасена сметана

100 г гъсто кисело мляко

няколко стръкчета копър

2 с.л. настърган пармезан

Начин на приготвяне:

Карфиолът се измива,накъсва на розички и нарежда в тава. Отгоре се поръсва със сол,смлян черен пипер и се полива с малко зехтин. Слага се във фурната  (на 180 градуса) и се запича до зачервяване. 

Скилидките чесън се счукват с малко сол. Към тях се прибавят майонезата,сметаната,киселото мляко,нарязаният на ситно копър и настърганият пармезан. Сместа се разбърква до еднородност.

Запеченият карфиол се хапва с приготвеният сос.




 



Коментари