Есенен сладкиш с круши


 

Продукти

краве масло 125 г
захар 125 г
ванилова зхар 1 пакетче
яйца 3 бр.
щипка сол
брашно 250 г
бакпулвер 5 г
какао 3 с.л.
сладко от кайсии 1 с.л.
 
 Кравето масло (на стайна температура) се разбива на пухкав крем заедно със захарта. Едно по едно се прибавят яйцата, като разбиването продължава. Добавя се ванилова захар и щипка сол. Брашното, бакпулвера и какаото се смесват и пресяват. На порции при постоянно разбъркване се добавят към останалите продукти. Получава се малко по гъста смес, която се прехвърля в предварително намазнена и набрашнена тавичка. Крушите се обелват и почистват от семки. Нарязват се по дължина на не много дебели резенчета и подреждат в кръг върху тестото. Паят се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 45 минути. Когато е готов още топъл се намазва с разтворено в малко вода кайсиево сладко. По желание може да се поръси и с пудра захар.


Коментари