Ябълков сладкиш


Необходими продукти:

3-4 ябълки

125 г краве масло

1 пакетче чаени бисквити

канела

4 яйца

1 ч.ч. захар

1 ч.ч. брашно

пудра захар за поръсване

Начин за приготвяне:

Кравето масло се слага в тавичката за печене и се разтопява. Отгоре се подреждат чаените бисквити,като се стараем да покрием изцяло тавата. Ябълките се обелват,почистват се от семки и нарязват на тънки филийки,след което се нареждат върху бисквитите. Върху ябълковите резенчета се наръсва канела и тавата се оставя на страни.

В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. На порции се прибавя пресятото брашно,след което готовата смес се изсипва върху ябълките. Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути. Готовият ябълков сладкиш се поръсва с пудра захар. Прекрасен десерт от старите тефтери.




Коментари