Необходими продукти:
филе от толстолоб 500 г
сол
сушени домати 4 бр
горчица 2 с.л.
орехи 1/2 ч.ч.
смлян черен пипер 1/2 к.л.
зелен лук 2 стръка
вода 2 с.л.
галета 4 с.л.
настърган пармезан 2 с.л.
Начин на приготвяне:
Тавичката в която ще се пече филето се покрива с алуминиево фолио.
Фолиото се намазнява с малко олио и отгоре се слагат рибните филета.
Поръсват се със сол и се оставят настрани.
В блендер се слагат сушените домати, горчицата, орехите и черният пипер.
Продуктите се смилат, добавят се две супени лъжици вода, нарязаният на
дребно зелен лук, след което продуктите се разбъркват добре до
хомогеност. С получената паста се намазват филетата толстолоб, отгоре се
поръсват с галета и настърган пармезан. Рибата се пече в предварително
загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Идеята за това вкусно рибно ястие взех от тук.
Коментари
Публикуване на коментар