Филе толстолоб на фурна с хрупкава коричка


Необходими продукти:

филе от толстолоб 500 г
сол
сушени домати 4 бр
горчица 2 с.л.
орехи 1/2 ч.ч.
смлян черен пипер 1/2 к.л.
зелен лук 2 стръка
вода 2 с.л.
галета 4 с.л.
настърган пармезан 2 с.л.

 Начин на приготвяне: 


Тавичката в която ще се пече филето се покрива с алуминиево фолио. Фолиото се намазнява с малко олио и отгоре се слагат рибните филета. Поръсват се със сол и се оставят настрани.
В блендер се слагат сушените домати, горчицата, орехите и черният пипер. Продуктите се смилат, добавят се две супени лъжици вода, нарязаният на дребно зелен лук, след което продуктите се разбъркват добре до хомогеност. С получената паста се намазват филетата толстолоб, отгоре се поръсват с галета и настърган пармезан. Рибата се пече в предварително загрята на 200 градуса фурна за около 20 минути. Идеята за това вкусно рибно ястие взех от тук.



 

Коментари