Ванилови коледни венчета

Необходими продукти: 

200 г  брашно 

1 ч.л.  бакпулвер 

60 г  захар 

1 пакетче ванилова захар 

1/2  к.л.  ванилова есенция 

75 г  краве масло 

1 яйце 

 

За роял айсинга:

 един белтък 

250 г  пудра захар 

1 ч.л.  царевично нишесте 

1 ч.л.  лимонов сок розмарин и перли за декорация 

Начин на приготвяне:

В купа се пресяват брашното и бакпулвера. Прибавят се ваниловата захар, ваниловата есенция, омекналото краве масло и яйцето.От всички продукти се замесва гладко тесто. Оформя се на топка и поставя в хладилника да се охлади и стегне. След това тестото се разточва на кора върху набрашнена повърхност. От нея с помощта на рингове или чаши с различен диаметър се изрязват венчетата. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се поставят във фурната. Пекат се на 180°C за около 10 минути или докато краищата им порозовеят. След като изстинат готовите ванилови коледни венчета се покриват с роял айсинг и декорират с листенца розмарин и перли. За приготвянето на глазурата е необходимо в дълбок съд да се сложат белтъкът, пресятата пудра захар, царевичното нишесте и лимоновият сок. Разбива се с помощта на миксер или телена бъркалка до получаване на гладка смес. Глазурата се прехвърля в сладкарски пош и се шприцова върху сладките венчета. Декорацията се поставя веднага, още докато не е стегнал роял айсингът.

Коментари