Необходими продукти:
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
60 г захар
1 пакетче ванилова захар
1/2 к.л. ванилова есенция
75 г краве масло
1 яйце
За роял айсинга:
един белтък
250 г пудра захар
1 ч.л. царевично нишесте
1 ч.л. лимонов сок розмарин и перли за декорация
Начин на приготвяне:
В купа се пресяват брашното и бакпулвера. Прибавят се ваниловата захар, ваниловата есенция, омекналото краве масло и яйцето.От всички продукти се замесва гладко тесто. Оформя се на топка и поставя в хладилника да се охлади и стегне. След това тестото се разточва на кора върху набрашнена повърхност. От нея с помощта на рингове или чаши с различен диаметър се изрязват венчетата. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене, и се поставят във фурната. Пекат се на 180°C за около 10 минути или докато краищата им порозовеят. След като изстинат готовите ванилови коледни венчета се покриват с роял айсинг и декорират с листенца розмарин и перли. За приготвянето на глазурата е необходимо в дълбок съд да се сложат белтъкът, пресятата пудра захар, царевичното нишесте и лимоновият сок. Разбива се с помощта на миксер или телена бъркалка до получаване на гладка смес. Глазурата се прехвърля в сладкарски пош и се шприцова върху сладките венчета. Декорацията се поставя веднага, още докато не е стегнал роял айсингът.
Коментари
Публикуване на коментар