Необходими продукти:
една печена червена чушка
250 г сирене фета
100 г гъсто кисело мляко
една люта чушка или щипка чили
една скилидка чесън
2 с.л.зехтин
1/2 к.л. червен пипер
Начин на приготвяне:
Сиренето се натрошава с помощта на вилица на дребно. Печената чушка се почиства от люспи, дръжка, семена и се нарязва на дребно. Прибавят се гъстото кисело мляко (може и цедено), нарязаната на ситно люта чушка или люспи чили, счуканата скилидка чесън, зехтинът и червеният пипер. Всичко се разбърква до еднородна смес, която може и да не е с гладка структура. Ако предпочитате Тирокафтери да е по-кремообразна, може да я приготвите в блендер. Разядката се прибира в хладилник до сервирането ѝ.
Коментари
Публикуване на коментар