Тирокафтери

Необходими продукти:

една печена червена чушка

 250 г сирене фета 

100 г гъсто кисело мляко 

една люта чушка или щипка чили 

една скилидка чесън 

2 с.л.зехтин 

1/2 к.л. червен пипер 

Начин на приготвяне: 

Сиренето се натрошава с помощта на вилица на дребно. Печената чушка се почиства от люспи, дръжка, семена и се нарязва на дребно. Прибавят се гъстото кисело мляко (може и цедено), нарязаната на ситно люта чушка или люспи чили, счуканата скилидка чесън, зехтинът и червеният пипер. Всичко се разбърква до еднородна смес, която може и да не е с гладка структура. Ако предпочитате Тирокафтери да е по-кремообразна, може да я приготвите в блендер. Разядката се прибира в хладилник до сервирането ѝ.

Коментари