Хапки със сьомга

 


Продукти:

филийки тостерен хляб 6 бр.
пресен копър половин връзка
майонеза 100 г
чесън 1 скилидка
натрошено сирене 50 г
фина извара 100 г
пушена сьомга 100 г
маслини за декорация
лимон за декорация

Начин на приготвяне:

 В купичка се счуква скилидката чесън. Към нея се прибавя изварата и натрошеното сирене. Сместа се обърква хубаво, за да се получи пастет.
От филийките хляб се изрязват с помощта на чаша или ринг кръгли хапки. Страничният ръб на всяка хапка се намазва с майонеза и се овалва в нарязан на ситно пресен копър. Отгоре хапките се намазват с предварително приготвеният пастет от извара. Върху всяка една се поставя по парченце навито пушена сьомга и допълнително се украсява с парченце черна маслина. Хапките се сервират върху плато с резенчета лимон.




Коментари