Чили кон Карне

 


Необходими продукти:

1 глава лук
3 скилидки чесън
зехтин
1  червена чушка
1 жълта чушка
1 люта чушка
500 г телешка кайма
сол
1/2 к.л. смлян кимион
1/2 к.л. смлян черен пипер
1/3 к.л. канела
1 с.л. доматено пюре
1 ч.ч. смлени или пасирани домати 
1/2 ч.ч. телешки бульон
1 ч.ч. консервиран червен боб
1 ч.ч. консервирана царевица
пресен кориандър или магданоз

Начин на приготвяне:

В дълбок тиган със загрят зехтин се задушават нарязаните на дребно лук, а малко след това и чесън. След като омекнат се прибавят нарязаните червена, жълта и люта чушка. След кратко готвене се добавя телешката кайма. Разбърква се докато побелее и стане на трохи. Прибавя се сол на вкус и подправките- кимион, черен пипер и малко канела. Доматеното пюре се разрежда с малко вода и заедно със смлените домати се слага в тигана. Ястието се готви на умерена температура около десет минути след което се прибавят телешкият бульон, консервираният боб и царевица. Готвенето продължава докато се сгъсти леко. Готовото Чили кон Карне се сервира поръсено с нарязан на ситно пресен кориандър или магданоз. Гарнира се с лъжица заквасена сметана.





Коментари