Торта Мока

Една много лесна за приготвяне торта с кръгли бисквити с парченца шоколад. Приготвянето и рецептата за този невероятно вкусен десерт гледах  по телевизия Food Network в предаването ,,Босата контеса". Още по-добре се получи като смесих бисквити с парченца шоколад с бисквити с парченца лешници. 
Необходими продукти:

400 г бисквити с парченца шоколад  и лешници
400 мл течна сметана
3/4 ч.ч.захар
500 г маскарпоне
1/2 ч.ч. еспресо
1 ч.л. гранули инстантното кафе (нескафе)
1 с.л. какао
1 капсула ванилия
смлени орехи за поръсване

Начин на приготвяне:

 В купа се разбива течната сметана заедно със захарта на гъст крем. Към нея се прибавят маскарпонето, охладеното еспресо, нескафето, какаото и ванилията. Продуктите се разбърква на най- ниската степен на миксера, а най- добре с шпатула до получаване на гладък крем.
Използва се форма с подвижен борд, която се покрива с хартия за печене. Дъното и се покрива със слой крем, след това се нареждат ред бисквити. Следва крем, бисквити, крем и така до изчерпване на продуктите, като се завършва с крем. Готовата торта се поръсва със смлени орехи, а декорацията е въпрос на собствен избор. Оставя се да престои за 24 часа в хладилник, за да могат бисквитите да омекнат.




 

 


Коментари