Чеснови брускети

 


Необходими продукти:

1бр. франзела
100 г краве масло
сол
1 скилидка чесън
2 стръка пресен чесън
5 стръка пресен магданоз
5 - 6 стръка копър

Начин на приготвяне:

 Кравето масло се оставя да омекне на стайна температура. Прибавя му се сол на вкус, счуканите скилидка чесън и бялата част на пресният чесън. Зелената част, заедно с пресният магданоз и копър се нарязват на ситно и също се прибавят в купата с омекналото масло. С помощта на лъжица всичко се обърква до еднородна кремообразна смес.
Франзелата се нарязва по диагонал на филийки и всяка филийка се намазва с овкусеното краве масло. Брускетите се нареждат в тава покрита с хартия за печене, след което се поставят във фурна загрята на 190 градуса. Пекат се от 5 до 7 минути или докато леко се зачервят. Сервират се още топли.


 

 


Коментари