Скумрия на фурна в сметановогорчичен сос


Необходими продукти:

3 скумрии
3 с,л,заквасена сметана
2 с.л. горчица
2 с.л. соев сос
1 к.л. черен пипер смлян
2 глави кромид лук
2-3 домата

Начин на приготвяне:Скумрията се измива, почиства и нарязва на шайби. По желание рибата може да се посоли, но за мен самото месо е достатъчно солено.

В купа се смесват заквасената сметана, горчицата, соевият сос и смляният черен пипер. Объркват се хубаво до еднородна кремообразна смес в която се овалва всяко едно парченце скумрия. Рибата се нарежда в намазнена тавичка. Почистеният лук и домат се нарязват на шайби, след което се разпределят между овкусените рибени парченца. Тавата се слага във фурната и ястието се пече на 190 градуса за около 45 минути. Печената скумрия може да се сервира поръсена с нарязан на ситно зелен лук или магданоз ( при мен див лук) с гарнитура по желание.



 



Коментари