Торта от стар козунак


Необходими продукти: 

500 г стар козунак 
2 яйца .
8 с.л. захар
6 с.л. брашно
1 л  прясно мляко
ванилова есенция 1 к.л. 
50 г краве масло 

Начин на приготвяне:

 Изключително вкусна и неизискваща кой знае какви умения торта. Приготвя се лесно, като се започва с яйчения крем. За целта се разбиват яйцата със захарта. Към тях се прибавят брашното, част от прясното мляко (100 мл) и ваниловата есенция.
  Яйчената смес се слага на котлона на умерена температура. Кремът се бърка непрекъснато, като на няколко пъти се налива останалото мляко (около 800 мл), докато се сгъсти, без да се образуват бучки. Накрая се добавя кравето масло и отново се разбърква.
  Старият козунак се нарязва на филии, които се потапят за кратко в останалото мляко. Нарежда се във форма с подвижен борд един ред козунак, залива се с половината крем, следва отново ред козунак, и се завършва с останалия крем.
  Козуначената торта се оставя да престои няколко часа на хладно, декорира се по желание, след което е готова за консумация.



Коментари