Агнешки котлети по гръцки


Необходими продукти: 

Агнешки котлети 5 бр.
Сол
Черен пипер 1/ 2 к.л.
Чесън 1 стрък пресен
Прясна мащерка 5 - 6 стръка
Пресен розмарин 1 стрък
Сух риган 1 ч.л.
Настъргана кора от 1 лимон
Горчица 1 и 1/2 с.л.
Зехтин 1/4 ч.ч.
 
Начин на приготвяне:
Първо се приготвя маринатата за агнешките котлети.
  За целта в купа се нарязва зеленият чесън и счуква с малко сол на каша. Към него се прибавят нарязаните листенца прясна мащерка и розмарин. Прибавят се сухият риган, горчицата и зехтинът. Всичко се обърква до получаване на каша.
  Агнешките котлети се поръсват със сол, смлян черен пипер и поставят в купата с марината. Объркват се и намазват от всякъде, след което се покриват със свежо фолио, и оставят в хладилника за около три часа. Овкусеното месо се поставя в тенджера за бавно готвене, уредът се включва на втора степен и се оставя да се готви четири часа. При бавното готвене месото става изключително крехко и поема изцяло аромата на подправките. Сервира се с гарнитура по желание. Адаптирана от тук.




 



Коментари