Бутер банички


Необходими продукти:

275 г  бутер тесто 
2 с.л. краве масло
150 г сирене
1 бр. яйце
1 ч.л. прясно мляко или вода

Начин на приготвяне:Бутер тестото се оставя да се отпусне. Разстила се върху набрашнен плот, поръсва се и отгоре с малко брашно, след което се разточва леко, но така, че да остане правоъгълната му форма.

 Яйцето се чуква, като белтъка и жълтъка се разделят. Към белтъка се прибавя натрошеното сирене и сместа се разбърква.

 Кравето масло се разтопява и с него се намазва цялата кора бутер тесто. С остър нож, то се разрязва на три равни ленти по дължина. По средата на всяка лента се слага от пълнежа, навива се на руло и усуква. След това баничките се оформят на охлюв и прибират в хладилник, докато фурната се загрява до 200 градуса. Баничките се подреждат в тава покрита с хартия за печене, намазват се с разбития жълтък с малко вода и поставят във фурната. Пекат се около 25 минути до зачервяване. Сервират се още топли.


 

 

 

Коментари