Тутманик с кашкавал и сирене


Необходими продукти:

яйца 3 бр.
кисело мляко 1 ч.ч.
бакпулвер 1 ч.л.
сода бикарбонат 1/2 ч.л.
олио 100 мл
краве масло 50 г
кашкавал 100 г
сирене 200 г
брашно 2 ч.ч.

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват с помощта на телена бъркалка. Към киселото мляко се прибавят бакпулвера и содата. Разбърква се и щом шупне се прибавя към разбитите яйца. Добавят се олиото и разтопеното краве масло. Сместа се разбърква, след което се слага предварително пресятото брашно, а след това настърганият кашкавал и натрошеното сирене. Сместа се разбърква до еднородна, хомогенна смес. Прехвърля се в намаслена и набрашнена тавичка. Тутманикът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 40 минути или до златист загар. Изключително вкусен сервиран с чаша айрян.



Коментари