Пълнени картофи




Необходими продукти:

картофи 4 бр.
сол
прошуто 70 г
крема сирене 125 г
кашкавал за поръсване

Начин на приготвяне:

Целите картофи се поставят в тенджера с подсолена вода. Варят се с кората (без да се белят) до полуготовност. На полусварените картофи се изрязва капаче, а отвътре се издълбават. Поръсват се със сол и оставят на страни. Издълбаната част се намачква с вилица. Прибавят се крема сиренето и нарязаното на дребно прошуто (може да се замени с бекон). Сместа се разбърква хубаво и с нея се напълват издълбаните картофи. Поставят се в намазнена тавичка, върху всеки се поръсва настърган кашкавал, след което се слагат във фурната. Запичат се на 200 градуса, докато кашкавалът се разтопи и придобие приятен загар. Сервират се топли, поръсени с малко накълцан магданоз или други зелении.



 

 

 


Коментари