Снежни топки


Необходими продукти:

захар 80 г
краве масло 220 г
смлени орехи 220 г
брашно 300 г
щипка сол
ванилия 1 бр.
пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:
В купа се разбиват омекналото масло и захарта на крем. Към тях се прибавят смлените орехи, брашното, солта и прахчето ванилия. Замесва се меко и ронливо тесто. От него се оформят малки топчета с големината на орех. Топчетата се подреждат в тава покрита с хартия за печене.

Сладките орехови топчета се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути или докато леко порозовеят.

Изпечените топки се оставят да изстинат леко, след което се овалват хубаво в пудра захар. Лесни за приготвяне и много вкусни бели снежни топки- перфектни за коледната трапеза.
 


Коментари