Италианска торта Франко


Необходими продукти:

Яйца - 2 бр.
Захар - 200 г
Прясно мляко - 1 ч.ч.
Слънчогледово олио - 1 ч.ч.
Кокосови стърготини - 200 г
Брашно - 200 г
Бакпулвер - 10 г
[За глазурата]
Шоколад - 100 г
Сметана - 100 мл
Кокосови стърготини - за поръсване

Начин на приготвяне:

В купа се разбиват яйцата със захарта на пухкав крем. На тънка струйка се налива прясното мляко.
  Разбиването продължава, без прекъсване на ниска скорост на миксера. Добавя се на струйка олиото, а след това и кокосовите стърготини.
  Брашното се пресява и се слага в купата заедно с бакпулвера. Сместа се разбърква до хомогенност, след което се прехвърля в намаслена и набрашнена форма.
  Тортата се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30 минути.
Глазурата се приготвя като шоколадът се начупва на парченца и разтопява на водна баня. Към него се прибавя сметаната. Разбъркват се, докато се получи гладка и лъскава глазура, без сместа да завира. Още топла се разлива върху готовия сладкиш. Накрая се поръсва с кокосови стърготини.

Източник: Катерина Георгиева



 

 


Коментари