Руло от пилешка кайма и бекон

 


Необходими продукти:

пилешка кайма 700 г
лук 1 глава
чесън 2 скилидки
яйца 2 бр.
прясно мляко 200 мл
сухар 3 филийки
сол
смлян черен пипер 1 к.л.

За пълнежа:
моркови 2 бр.
яйца 4 бр.
кашкавал 100 г
перца зелен лук

бекон на лентички 150 г

Начин на приготвяне:

 Първо се подготвя пълнежа за рулото. За нея е необходимо да се сварят яйцата и целите моркови в подсолена вода. Кашкавалът се нарязва на пръчици.
  За самото пилешко руло предварително в купа се налива затопленото прясно мляко в което се накисват сухарите. Объркват се пилешката кайма заедно с нарязаният на ситно лук, счуканата скилидка чесън, яйцата, сол на вкус, смлян черен пипер и изцедените и намачкани на трохи сухари. Пилешката кайма е с по-рядка консистенция. След като се омесят всички продукти се оставя на хладно да почине около час.
  Продълговата форма за кекс се намазнява, след което дъното и стените и се покриват с тънки ленти бекон. Краищата на бекона се оставят да висят от формата. Върху бекона се разстила половината част от подготвената кайма. По дължина се разполагат обелените цели яйца, целите моркови, пръчиците кашкавал и перцата зелен лук. При печенето кашкавалът се разтопи и заедно с перцата лук се изгубиха, но вкусът си остава. Формата се запълва с останалата кайма, която се загъва с висящите краища бекон и накрая покрива с алуминиево фолио. Рулото се пече на 200 градуса за около един час, като 20 минути преди готвенето се маха фолиото, излива отделилата се вода. Ястието се допича до приятен загар. Сервира се с гарнитура по желание.



 


Коментари