Боб чорба с пушено свинско рагу в Crok-Pot


Необходими продукти:

400 г шарен боб 
1/4 глава целина 
2 глави лук 
2 скилидки чесън
2 моркова
1 чушка
1/2 с.л. червен пипер
чили на люспи или люти чушки
5 с.л. олио
1 домат
джоджен
мащерка -
листа целина
чубрица
сол
400 г пушено свинско рагу 

 Начин на приготвяне:  

Бобът се измива и накисва за около 12 часа. След това водата се сменя и се поставя на котлона. Щом водата заври, тенджерата се дръпва от котлона и се оставя така да престои за 1 час. След това бобът се отцежда и се прехвърля в тенджерата за бавно готвене. Заедно с него се слагат нарязаните на дребно глави лук, чушка, моркови на колелца и целите скилидки чесън.
 Добавя се малко олио, червен пипер и пожелание една цяла люта чушка.
Налива се вода и уредът се включва на втора степен за 4 часа.
На третия час се добавят настърган или нарязан на ситно един домат, сол и останалите подправки - джоджен (щедро), мащерка, листа целина и чубрица на вкус.
  Прибавя се и пушеното свинското рагу.  От него придобива невероятен вкус.



 

Коментари