Необходими продукти:
400 г шарен боб
1/4 глава целина
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 моркова
1 чушка
1/2 с.л. червен пипер
чили на люспи или люти чушки
5 с.л. олио
1 домат
джоджен
мащерка -
листа целина
чубрица
сол
400 г пушено свинско рагу
Начин на приготвяне:
Бобът се измива и накисва за около 12 часа. След това водата се сменя и се поставя на котлона. Щом водата заври, тенджерата се дръпва от котлона и се оставя така да престои за 1 час. След това бобът се отцежда и се прехвърля в тенджерата за бавно готвене. Заедно с него се слагат нарязаните на дребно глави лук, чушка, моркови на колелца и целите скилидки чесън.
Добавя се малко олио, червен пипер и пожелание една цяла люта чушка.
Налива се вода и уредът се включва на втора степен за 4 часа.
На третия час се добавят настърган или нарязан на ситно един домат, сол и
останалите подправки - джоджен (щедро), мащерка, листа целина и чубрица
на вкус.
Прибавя се и пушеното свинското рагу. От него придобива невероятен вкус.
Коментари
Публикуване на коментар