Сладкиш с вишни

 




Необходими продукти:

1ч.ч. захар
125 г краве масло
3 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко 
2 ч.ч. брашно 
1 бакпулвер
1 капсула ванилия 
300 г вишни 
брашно - за овалване
пудра захар - за поръсване

Начин на приготвяне: 

Захарта и краве маслото (на стайна температура) се разбиват на пухкав крем.
Към тях едно по едно се прибавят яйцата, като разбиването не се спира. На струйка се налива прясното мляко. След него се прибавят предварително пресятото брашно с бакпулвера. Добавя се ванилията , след което сместа се разбърква, докато стане гладка и хомогенна. Прехвърля се в намаслена и набрашнена тавичка.
  Вишните се почистват от костилки, овалват се в брашно и се нареждат равномерно върху тестото.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Готов е, когато забодена клечка за зъби излезе суха.
Изпеченият сладкиш се поръсва с пудра захар.

 


Коментари