Боровинков сладкиш с праскови


Необходими продукти:

брашно 1и 1/2 ч.ч.
бакпулвер 1 ч . л.
сода бикарбонат 1/2 ч . л .
краве масло 60 г
захар 1 ч.ч.
яйца 2 бр.
ванилова есенция 1/2 ч . л.
кисело мляко 1/2 ч.ч.
праскови 3 бр.
боровинки 200 г
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

 В купа се пресяват брашното, бакпулвера и содата. В друг съд се разбиват омекналото масло, захарта и двете яйца, докато станат на пухкав крем. Добавят се ванилията и киселото мляко при непрекъснато разбъркване. Вече на по ниска скорост се добавя сухата смес от брашно, а след него и половината от боровинките.
  Кексовата смес се прехвърля във форма с подвижен борд, на дъното на която е поставена хартия за печене, а стените намазнени. Върху тестото се нареждат нарязаните на резенчета праскови, а между тях останалите боровинки. Отгоре се поръсват със супена лъжица захар
  Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Готовият десерт се оставя да се охлади напълно, изважда се от формата и поръсва с пудра захар. Идеята за този вкусен десерт взех от тук.


 


 

 



Коментари