Американска салата Коб

 


Необходими продукти:

салати микс - 200 г айсберг, маруля и радичио
яйца - 2 бр.
чери домати - 6 бр.
пилешки гърди - 250 г
бекон - 200 г
авокадо - 1 бр.
синьо сирене - 100 г
[За дресинга]
лимонов сок - 1 с.л.
дижонска горчица - 1 с.л.
зехтин - 1 с.л.
кашерна сол
черен пипер - смлян

Начин на приготвяне:

 За тази типично американска салата, първо, се сваряват яйцата, обелват се и се нарязват на кръгчета.
  Пилешките гърди се овкусяват с подправки по желание (може и просто сварени) и изпичат на грил или плоча заедно със нарязаният на ленти бекон.
  Готовият салатен микс се разпределя на дъното на голяма чиния или плато. Може да се използва и само салата Романо, която се накъсва на парчета.
  Върху салатата се подреждат един до друг всички продукти- твърдо сварените яйца, нарязаното на кубчета синьо сирене, нарязаното на парчета пилешко месо. До него се нареждат разполовените чери доматчета, нарязаният запечен бекон и накрая нарязаното на кубчета и полято с лимонов сок авокадо.
  Дресингът се приготвя изключително лесно. За целта в малко бурканче се поставят лимоновият сок, дижонската горчица, зехтинът, солта и черният пипер. Бурканчето се затваря плътно и енергично се разтръсква.
При сервиране салата Коб се овкусява с приготвеният дресинг. Тя е супер обилна и засищаща или просто „салата за вечеря“, която всеки ще хареса.


 

Коментари