Необходими продукти:
За буркан тип Омния:
1 с.л сол равна
1с.л. захар с връх
5 с.л. оцет
2 аспирина
Чесън
Целина
Чорбаджиски чушки
Начин на приготвяне:
На дъното на буркан се слагат солта, захарта, оцета и стритият аспирин. Чорбаджийските чушки се измиват. отстраняват се дръжките им и се набождат с игла. Нареждат се в чист буркан, като между тях се нареждат скилидките чесън. Най-отгоре като капаче се поставят целите стръкове целина.
В буркана се налива гореща вода, след което се затваря плътно и обръща с капачката надолу. Покрива с одеяло, докато изстине. В продължение на няколко дни се разклаща и обръща обратно.
Съхранява се на тъмно и хладно.
За трилитров буркан солта, захарта, оцета и аспирина са в тройно количество.
Коментари
Публикуване на коментар