Газирани чушлета


Необходими продукти:

За буркан тип Омния:

1 с.л сол равна

1с.л. захар с връх

5 с.л. оцет

2 аспирина

Чесън

Целина

Чорбаджиски чушки

Начин на приготвяне:

На дъното на буркан се слагат солта, захарта, оцета и стритият аспирин. Чорбаджийските чушки се измиват. отстраняват се дръжките им и се набождат с игла. Нареждат се в чист буркан, като между тях се нареждат скилидките чесън. Най-отгоре като капаче се поставят целите стръкове целина.
  В буркана се налива гореща вода, след което се затваря плътно и обръща с капачката надолу. Покрива с одеяло, докато изстине. В продължение на няколко дни се разклаща и обръща обратно.
  Съхранява се на тъмно и хладно.

За трилитров буркан солта, захарта, оцета и аспирина са в тройно количество.

 

Коментари