Есенен сладкиш с дюли


Необходими продукти:

3 яйца
3/4 ч. ч. кафява захар
6 с. л. олио
6 с. л. кисело мляко
2 ч. ч. брашно
10 г бакпулвер
2 бр. дюли
1/2 ч.ч. орехи
пудра захар  за поръсване

Начин на приготвяне:

В купа се разбиват яйцата заедно със захарта до побеляване. Към тях се прибавят олиото и киселото мляко.
  След разбъркване на порции се прибавя предварително пресятото брашно заедно със бакпулвера. Сместа се бърка, докато стане с гладка консистенция.
  Дюлите се обелват, почистват от семки и настъргват на едро ренде. Добавят се към кексовата смес заедно с натрошените орехи. След като се размесят хубаво всички продукти, се прехвърлят в намазнена и набрашнена тавичка.
  Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 40 минути.
Когато изстине се поръсва с пудра захар, нарязва на квадрати и е готов за сервиране.
 


 


 

Коментари