Необходими продукти:
3 яйца
3/4 ч. ч. кафява захар
6 с. л. олио
6 с. л. кисело мляко
2 ч. ч. брашно
10 г бакпулвер
2 бр. дюли
1/2 ч.ч. орехи
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа се разбиват яйцата заедно със захарта до побеляване. Към тях се прибавят олиото и киселото мляко.
След разбъркване на порции се прибавя предварително пресятото брашно заедно със бакпулвера. Сместа се бърка, докато стане с гладка консистенция.
Дюлите се обелват, почистват от семки и настъргват на едро ренде. Добавят се към кексовата смес заедно с натрошените орехи. След като се размесят хубаво всички продукти, се прехвърлят в намазнена и набрашнена тавичка.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 40 минути.
Когато изстине се поръсва с пудра захар, нарязва на квадрати и е готов за сервиране.
След разбъркване на порции се прибавя предварително пресятото брашно заедно със бакпулвера. Сместа се бърка, докато стане с гладка консистенция.
Дюлите се обелват, почистват от семки и настъргват на едро ренде. Добавят се към кексовата смес заедно с натрошените орехи. След като се размесят хубаво всички продукти, се прехвърлят в намазнена и набрашнена тавичка.
Сладкишът се пече в предварително загрята на 180 °C фурна за около 40 минути.
Когато изстине се поръсва с пудра захар, нарязва на квадрати и е готов за сервиране.
Коментари
Публикуване на коментар