Сладък тиквен хляб с крема сирене

 


 Необходими продукти:

брашно 1 3/4 ч. ч.
сода бикарбонат 1 ч. л.
канела 1 ч. л.
смлян джинджифил 1 ч. л.
индийско орехче 1/4 ч. л.
сол 1/2 ч. л.
захар 1 и 1/2 ч. л.
варена тиква 1 ч.ч. пасирана
яйца 2 бр.
ванилия 1 ч. л.
краве масло 1/2 разтопено
прясно мляко 1/4 ч. ч.
За пълнежа:
крема сирене 1/2 ч. ч.
захар 1/4 ч. ч.
яйце 1 бр.

Начин на приготвяне:

 В купа се разбиват яйцата със захарта, докато побелеят. Добавят се тиквата, ванилията, разтопеното маслото и млякото. След разбъркване на порции се прибавят сухите съставки. С помощта на шпатула сместа се обърква, докато стане гладка
  В друга малка купа се смесват съставките за пълнежа- крема сирене, захар и едно яйце.
  Половината от кексовото тесто се изсипва в намазнена и набрашнена форма. С лъжица се прави вдлъбнатина в центъра на тестото и в него се изсипва сместа с крема сирене. Отгоре се разпределя останалото тиквено тесто.
  Напълнената форма се потупва по плота, за да се освободят въздушни мехурчета в тестото.
  Тиквеният хляб се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50-60 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.
  Готовият сладкиш се оставя да изстине във формата за около десет минути, преди да се обърне върху решетка, за да се охлади напълно. Накрая може да се поръси с пудра захар.
  Сладкият тиквен хляб е изключително ароматен, нежен и мек. Опитайте! 



 

Коментари