Необходими продукти:
чери домати 3 ч.ч.
зехтин 3 с.л. + 1 супена лъжица, за да поръсите сиренето
черен пипер 1/4 ч.л.
краве сирене или фета 200 г
паста 300 г
чесън 3 скилидки
магданоз или босилек
Начин на приготвяне:
Чери доматите се измиват и поставят в съда за печене. Отгоре се поливат със зехтин,
прибавят се счуканите скилидки чесън, 1/2 чаена лъжичка черен пипер и
малко сол.
След разбъркване се оформя място в центъра на съда в който ще готвим и в него се поставя сиренето. Отгоре сиренето се поръсва с останалата супена лъжица зехтин и малко още малко черен пипер.
Тавата се слага във фурната и доматите се пекат на 200 градуса за около 30 минути или докато започнат да се пукат и омекнат.
През това време, в тенджера с подсолена вода се сварява пастата, според инструкциите на опаковката, като се разбърква на няколко пъти,
за да не залепне. Готовата паста се отцежда (запазва се малко от водата за
по-късно).
Изпечените чери домати се изваждат от фурната и веднага се разбъркват с нарязаният босилек или магданоз.
С помощта на голяма лъжица се притискат и намачкват заедно със сиренето. Към тях се прибавя отцедената паста и малко от водата, в която е вряла.
Пастата се разбърква за да полепне по нея от получения сос и по желание
се прибавя още малко нарязан свеж босилек. Сервира се още докато е
топла.
Коментари
Публикуване на коментар