Паста със сирене

 


Необходими продукти:

чери домати  3 ч.ч.
зехтин  3 с.л. + 1 супена лъжица, за да поръсите сиренето
черен пипер  1/4 ч.л.
 краве сирене или фета 200 г
паста  300 г
чесън  3 скилидки
магданоз  или босилек

Начин на приготвяне:

 Чери доматите се измиват и поставят в съда за печене. Отгоре се поливат със зехтин, прибавят се счуканите скилидки чесън, 1/2 чаена лъжичка черен пипер и малко сол.
  След разбъркване се оформя място в центъра на съда в който ще готвим и в него се поставя сиренето. Отгоре сиренето се поръсва с останалата супена лъжица зехтин и малко още малко черен пипер.
  Тавата се слага във фурната и доматите се пекат на 200 градуса за около 30 минути или докато започнат да се пукат и омекнат.
През това време, в тенджера с подсолена вода се сварява пастата, според инструкциите на опаковката, като се разбърква на няколко пъти, за да не залепне. Готовата паста се отцежда (запазва се малко от водата за по-късно).
Изпечените чери домати се изваждат от фурната и веднага се разбъркват с нарязаният босилек или магданоз.
  С помощта на голяма лъжица се притискат и намачкват заедно със сиренето. Към тях се прибавя отцедената паста и малко от водата, в която е вряла.
Пастата се разбърква за да полепне по нея от получения сос и по желание се прибавя още малко нарязан свеж босилек. Сервира се още докато е топла.




Коментари