Необходими продукти:
брашно 2 ч.ч,
бакпулвер 2 ч.л.
захар 1 ч.ч.
сол 1/2 ч.л.
ванилия 1 ампула
меко краве масло 1/4 ч.ч.
яйца 2 бр.
сушени плодове 1 ч.ч. (кайсии, червени боровинки, сушени сини сливи)
лешници 1/2 ч.ч.
бадеми 1/2 ч.ч.
Начин на приготвяне:
В купа се смесват брашното, бакпулверът, ванилията, захарта и
солта. Добавя се омекналото краве масло и се разбърква всичко с ръце,
докато сместа стане на едри трохи. Едно по едно се добавят яйцата и за
да се смесят хубаво с останалите продукти, като се използва миксер на
ниска степен.
Сушените плодове се нарязват на дребно и се добавя в купата. Лешниците
се нарязват на едри парчета. Бадемите се накисват или попарват с гореща
вода за пет минути, за да може по-лесно да падне твърдата им обвивка.
Може да се подготвят предварително, още преди да сме започнали със
смесването на продуктите.
Обелените бадеми се слагат цели в тестото. Тестото се омесва хубаво,
така че сушените плодове и ядките да се разпределят равномерно.
Разделя се на две или три равни части, които се оформят като багети. Поставят се в тава покрита с хартия за печене. Кантучините се пекат в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути или докато се зачервят.
Изваждат се за 10 минути. След това се нарязват леко по диагонал на филийки и се нареждат отново в тавата с нарязаната част нагоре. Пекат се още 10 минути.
След като се охладят добре, може да се поставят в буркан или добре
затворена метална кутия и така да се съхраняват до две седмици.
Коментари
Публикуване на коментар