Необходими продукти:
краве масло 2 с.л.
зехтин 2 с.л.
пилешко месо 300 г
лук 1 глава
морков 1 бр.
селъри 1 стрък
чесън 2 скилидки
брашно 2 с.л.
пилешки бульон 6 ч.ч.
сушена мащерка 1/2 ч. л.
сол
черен пипер 1/2 к. л .
картофени ньоки 400 г
спанак 100 г
сметана за готвене 200 мл
Начин на приготвяне:
В тенджера загрейте зехтина и кравето масло на средно висока
температура. Добавете предварително нарязаното пилешко месо. Аз
използвах месо от бутчета. Разбъркайте, докато са почти готови и тогава
добавете нарязаните на дребно, лук, моркови и целина.
Готви се, докато лукът стане прозрачен, след което се добавят счуканите скилидки чесън.
Добавете брашното разтворено в малко вода към пилешкото и зеленчуците, и
разбъркайте за няколко минути, за да се премахне вкуса на сурово
брашно. След това в тенджерата налейте пилешкият бульон (топъл). След
като супата заври овкусете със сол и суха мащерка. Прибавете картофените
ньоки и оставете супата да къкри на котлона около десет минути.
Накрая нарежете пресният спанак и го добавете към супата. Разбъркайте,
докато спанакът омекне и налейте сметаната. Сервирайте супата топла и се
насладете.
N.B. В оригиналната рецепта количеството на брашното и сметаната е двойно и самата супа е двойно по гъста.
Коментари
Публикуване на коментар