Необходими продукти:
10 бр. чушки халапеньо
100 г крема сирене
2 с.л. настъргано твърдо сирене (пармезан, пекорино)
1 скилидка чесън
1/3 ч.л. смлян черен пипер
10 тънки ленти бекон
Начин на приготвяне:
Лютите чушки Халапеньо се измиват, разрязват наполовина по дължина и се почистват от семки и жилки. Разбира се могат да се използват и други хубави български люти чушки.
В купа се счуква скилидката чесън с малко сол, крема сиренето, настърганото твърдо сирене и смляния черен пипер.
Плънката се обърква до еднородна смес и с нея се напълва всяка половинка люта чушка.
Чушките се завиват в лентичка бекон и подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 200 °C фурна до хубав загар.
Опитайте тази вкусна разядка и се насладете!
Коментари
Публикуване на коментар