Пълнени чушки Халапеньо

 


Необходими продукти:

10 бр. чушки халапеньо
100 г крема сирене
2 с.л. настъргано твърдо сирене (пармезан, пекорино)
1 скилидка чесън 
1/3 ч.л. смлян черен пипер
10 тънки ленти бекон 

Начин на приготвяне:

 Лютите чушки Халапеньо се измиват, разрязват наполовина по дължина и се почистват от семки и жилки. Разбира се могат да се използват и други хубави български люти чушки.
В купа се счуква скилидката чесън с малко сол, крема сиренето, настърганото твърдо сирене и смляния черен пипер.
Плънката се обърква до еднородна смес и с нея се напълва всяка половинка люта чушка.
Чушките се завиват в лентичка бекон и подреждат в тава, покрита с хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята на 200 °C фурна до хубав загар. 

Опитайте тази вкусна разядка и се насладете! 




Коментари