Пролетна яхния с яйца

 


Днес искам да споделя една любима пролетна яхния, която майка ми готви още при появата на първите зелени листа лук. А тя естествено знае рецептата от своята майка. Моята вариация в случая е добавянето на листа киселец. Лесна и бърза за приготвяне, тази вкусотия е задължително присъства на трапезата на моето семейство всяка пролет. Може би ви е позната, но нека ви представя и моя вариант.😀

 Необходими продукти:

3 връзки зелен лук

две шепи киселец

4 с.л. олио

1 с.л. червен пипер

2 с.л. брашно

сол

6 яйца 

Начин на приготвяне:

Измийте, нарежете зеленият лук и листата киселец. Сложете ги в съд със сгорещена мазнина и ги запържете, докато омекнат и намалят обема си. Поръсете с червен пипер, брашно и разбъркайте. Налейте две чаши топла вода, прибавете сол на вкус и оставете яхнията да заври. Тогава чукнете в нея яйцата и гответе, докато яйцата се забулят. Разбъркайте на няколко пъти, за да се получат конци от белтъка. Дръпнете от котлона, когато решите, че яйцата са сготвени до степен която желаете. Опитайте и се насладете!



 


Коментари