Сладкиш с рикота и ягоди


 Необходими продукти:

4 яйца
160 г захар
100 мл прясно мляко
100 мл олио
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
За пълнежа:
250 г рикота
2 с.л. грис
2 с.л. захар
300 г пресни ягоди
пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

 Яйцата заедно със захарта се разбиват на крем. На струйка при непрекъснато разбиване се добавят прясното мляко и след него олиото.
  Брашното се пресява заедно с бакпулвера и ванилията. Прибавя на няколко пъти към яйчената смес.
  В друга купа се смесват рикотата, две супени лъжици грис и две супени лъжици захар. Разбъркват се на сравнително гладък крем.
  В намазнена и набрашнена тавичка се излива кексовото тесто. В него на равно разстояние се слага по една супена лъжица от крема с рикота.
  Във всяка купчинка от рикота се бодва по една ягода, а ако плодовете са в повече, се нареждат и отстрани.

  Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути.

Когато изстине се поръсва с пудра захар.



 

 

Коментари