Необходими продукти:
4 яйца
160 г захар
100 мл прясно мляко
100 мл олио
250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ванилия
За пълнежа:
250 г рикота
2 с.л. грис
2 с.л. захар
300 г пресни ягоди
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Яйцата заедно със захарта се разбиват на крем. На струйка при
непрекъснато разбиване се добавят прясното мляко и след него олиото.
Брашното се пресява заедно с бакпулвера и ванилията. Прибавя на няколко пъти към яйчената смес.
В друга купа се смесват рикотата, две супени лъжици грис и две супени лъжици захар. Разбъркват се на сравнително гладък крем.
В намазнена и набрашнена тавичка се излива кексовото тесто. В него на равно разстояние се слага по една супена лъжица от крема с рикота.
Във всяка купчинка от рикота се бодва по една ягода, а ако плодовете са в повече, се нареждат и отстрани.
Плодовият сладкиш се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна за около 30 минути.
Когато изстине се поръсва с пудра захар.
Коментари
Публикуване на коментар