Немски черешов сладкиш


Необходими продукти:

300 г череши 
200 г краве масло
170 г захар
1 пакетче ванилова захар
щипка сол 
4 яйца
350 г брашно
1 пакетче бакпулвер
170 мл прясно мляко
50 г шоколадови капки или стърготини
пудра захар  за поръсване


Начин на приготвяне:

  Измийте черешите, отстранете костилките и ги оставете настрани да се отцедят.
  Загрейте фурната на 180 °C. Намаслете тавичката или формата и я поръсете с брашно.
  Разбийте маслото на стайна температура със захарта, ваниловата захар и солта, докато стане кремообразно. Налейте прясното мляко и 2 супени лъжици черешов ликьор (ако желаете). След това прибавяйте и разбивайте едно по едно яйцата. Прибавете пресятото брашното с бакпулвер към сместа и разбъркайте отново..
  Внимателно добавете и разбъркайте шоколадовите стърготини с лъжица и изсипете тестото в подготвената форма.
  Накрая разпределете черешите върху тестото, сложете сладкиша в загрятата фурна и печете за около 50-60 минути.
Към края на печенето проверете готовността му с дървена клечка. След като извадите десерта от фурната, го оставете да изстине и след това го поръсете с пудра захар. Насладете се!




Коментари