Необходими продукти:
300 г череши
200 г краве масло
170 г захар
1 пакетче ванилова захар
щипка сол
4 яйца
350 г брашно
1 пакетче бакпулвер
170 мл прясно мляко
50 г шоколадови капки или стърготини
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Измийте черешите, отстранете костилките и ги оставете настрани да се отцедят.
Загрейте фурната на 180 °C. Намаслете тавичката или формата и я поръсете с брашно.
Разбийте маслото на стайна температура със захарта, ваниловата захар и
солта, докато стане кремообразно. Налейте прясното мляко и 2 супени
лъжици черешов ликьор (ако желаете). След това прибавяйте и разбивайте едно по едно яйцата. Прибавете
пресятото брашното с бакпулвер към сместа и разбъркайте отново..
Внимателно добавете и разбъркайте шоколадовите стърготини с лъжица и изсипете тестото в подготвената форма.
Накрая разпределете черешите върху тестото, сложете сладкиша в загрятата фурна и печете за около 50-60 минути.
Към края на печенето проверете готовността му с дървена клечка. След като извадите десерта от фурната, го оставете да изстине и след това го поръсете с пудра захар. Насладете се!
Коментари
Публикуване на коментар