Необходими продукти:
3 яйца
сол
слънчогледово олио или краве масло за намазване на тигана
Начин на приготвяне:
Разбийте в купа яйцата със солта. Ако желаете, може да сложите една супена лъжица млякото.
Загрейте добре растителното масло в тиган с незалепващо покритие. Изсипете разбитите яйца в сгорещения тиган. Изчакайте малко омлетът да стегне по краищата.
Поставете две клечки за китайска храна в противоположните краища на омлета и ги натиснете към центъра. Съберете клечките в центъра на тигана успоредно една на друга. Разстоянието между тях трябва да бъде около един пръст.
Като ги държите успоредни, започнете бавно да ги въртите в кръг, за да оформите спирала.
След като се оформи на спирала, гответе омлета още малко, докато остане леко течен в центъра.
Сервирайте с гарнитура по желание или върху купичка сварен ориз. Опитайте!
Коментари
Публикуване на коментар