Неделна закуска на тиган

 
Необходими продукти:

2 яйца
сол
щипка черен пипер 
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
2 филии тостерен хляб
3 слайса пуешка или пилешка шунка
2 слайса кашкавал
1 домат
лист зеленолистна салата
чеснов сос

Начин на приготвяне:

 Яйцата се разбиват в купа с малко сол и черен пипер.
  В тиган се загряват двата вида мазнина. Разбитите яйца се изливат в тигана и веднага в тях се потапят двете филии хляб, след което се обръщат.
  Оставя се омлетът да стегне, обръща се заедно с филиите да се пече и от другата страна. Тогава върху едната филия се подреждат тънко нарязани резенчета пуешка шунка, кашкавал и тънки колелца домат. Краищата на омлета се загъват върху хляба, прегъва се на две, така че едната филия да покрие другата.
  Сандвичът се похлупва с капак за минута - две или докато омекне кашкавалът, след което се прехвърля в чиния. По средата се пъха лист салата, а отгоре се слага около супена лъжица чеснов или друг вид сос. Засищаща и вкусна закуска. Опитайте!



 


Коментари