2 яйца
сол
щипка черен пипер
1 с.л. краве масло
1 с.л. олио
2 филии тостерен хляб
3 слайса пуешка или пилешка шунка
2 слайса кашкавал
1 домат
лист зеленолистна салата
чеснов сос
Начин на приготвяне:
Яйцата се разбиват в купа с малко сол и черен пипер.
В тиган се загряват двата вида мазнина. Разбитите яйца се изливат в тигана и веднага в тях се потапят двете филии хляб, след което се обръщат.
Оставя се омлетът да
стегне, обръща се заедно с филиите да се пече и от другата страна.
Тогава върху едната филия се подреждат тънко нарязани резенчета пуешка
шунка, кашкавал и тънки колелца домат. Краищата на омлета се загъват
върху хляба, прегъва се на две, така че едната филия да покрие другата.
Сандвичът се похлупва с капак за минута - две или докато омекне кашкавалът, след което се прехвърля в чиния. По средата се пъха лист салата, а отгоре се слага
около супена лъжица чеснов или друг вид сос. Засищаща и вкусна закуска. Опитайте!
Коментари
Публикуване на коментар